Implantáció

A foghiányok pótlására nem csak hagyományos hídpótlássa vagy kivehető fogsorral van lehetőség. Ma már a legkedveltebb és legkorszerűbb megoldás a „műgyökér” beültetése. 

Előnyei a szomszédos fogak épségének megőrzése mellett a terhelés megfelelő elosztása, jó tisztíthatóság és a kiváló esztétikai eredmény. Alkalmazásukkal a természetes fogat körülvevő lágy- és keményszöveti állományhoz nagyon hasonló állapot tartható fenn.

A „műgyökér” egy általában titániumból készült bioinert (szöveteket nem irritáló, allergizáló, semleges) felületkezelt csavarmenetes fémhüvely, melybe különböző felépítmények rögzíthetők csavarral. Ezek tartják a koronát, hidat vagy kivehető fogsort. 

A beültetés érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik. Az implantátumot a foghiány helyén a csontban rögzítjük, mely megfelelő gyógyulási idő után becsontosodik. Ezt követően készülhet rá lenyomatvétel után a tervezett fogpótlás.

Az implantátumok behelyezéséhez ma már rutinszerűen alkalmazunk navigációs szoftvereket, műtéti fúrósablonokat, melyek lehetővé teszik a műtéti idő minimalizálását és az implantátum pótlás szempontjából is optimalizált pozícionálását. 

Természetesen előfordul, hogy nem áll rendelkezésünkre megfelelő állományú vagy mennyiségű csont. Ezekben az esetekben csontpótló beavatkozásokat végzünk, melyek nagy része fogorvosi rendelőben megvalósítható.

A műtéti beavatkozást mindig 3 dimenziós röntgen(CT) felvétel és szájvizsgálat alapján alapos tervezés előzi meg. Előfordulhatnak olyan egészségi állapotok, melyekben az implantátum nem alkalmazható. Konzultáció alkalmával mindig az Ön részére legmegfelelőbb kezelést választjuk.

IDŐPONTFOGLALÁS

  KAPCSOLAT:

  Dr. Kovács Dóra
  Esztétikai fogászat · Parodontológus · Általános fogorvos
  Budapest 1052 Fehérhajó utca 8-10 fsz. 6.
  Tel.: 06 30 688 6852
  E-mail info@parodontologus.eu