Héjak

Az esztétika egyre kiemeltebb szerepet kap az életünkben, egyre inkább növekszik az igény a szabályos fehér fogsor iránt. Indikációs területük (elégedetlenségünk oka?) a fogak fokozott kopása, elszíneződése, köztük lévő rés megnövekedése, asszimetrikus formája, mérete, helyzete, korábbi nagy tömések. A frontfogak, esetenként kisőrlők esztétikájának javítására alkalmazhatjuk ezeket a pótlásokat.

A korrekció történhet direkt és indirekt módon. Mindig személyre szabottan, az adott helyzetben megfelelő megoldást választjuk. Mindkét esetben a minimálinvazivitást tartjuk szem előtt, 0,3-0,8 mm vastagságban preparálunk. Esetenként a fogak preparálása nélkül is készíthetünk héjakat.

A direkt héjakat a fogorvos készíti a rendelőben, kompozit tömőanyaggal. Finírozás, polírozás után a természetes foghoz nagyon hasonló esztétikai eredmény érhető el. Ennek a technikának az előnye, hogy gyorsan, egy ülésben elkészül, könnyen javítható, korrigálható, valamint az ára is kedvezőbb az indirekt megoldásnál.

Indirekt héjat a fogtechnikus készít lenyomatvétel után kompozitból vagy kerámiából. A fogak előkészítését minden esetben gondos tervezés előzi meg, mely során a páciens mintán, fényképen és szájban is megnézheti az elérni kívánt eredményt. A kész héjak ragasztással rögzülnek a fogfelszínen. Ezek a fogművek vékony, fémmentes, élethű, a természetes fogakat maximálisan utánzó restaurátumok.

IDŐPONTFOGLALÁS

  KAPCSOLAT:

  Dr. Kovács Dóra
  Esztétikai fogászat · Parodontológus · Általános fogorvos
  Budapest 1052 Fehérhajó utca 8-10 fsz. 6.
  Tel.: 06 30 688 6852
  E-mail info@parodontologus.eu